Безоплатна доставкаБезкоштовна доставка на суму від 6000 грн.

Безкоштовно по Україні:
Зворотний дзвінок

Офіційний сайт

виробника

Пн-Пт: з 9:00 до 18:00

Сб: з 10:00 до 16:00

Нд: Вихідний

Бесплатно по Украине:

0-800-300-301

киевстар:

+38 (067) 223-11-22

обратный звонок

ТОП-5 ідеальних стільців для ресторану

ТОП-5 ідеальних стільців для ресторану - фото 1

Ресторани відносяться до найбільш престижних закладів харчування, тому до облаштування їх інтер'єру і вибору меблювання приділяється особлива увага. Важливим моментом є грамотне продумування розташування і забезпечення зручності посадочних місць. Сьогодні існує безліч видів стільців і крісел для ресторанів, але далеко не всі з них можна назвати «виграшними».

Вибір відповідних моделей стільців — досить складне завдання, особливо якщо враховувати, що в ресторани приходять люди різної статі, віку і комплекції. Але існує ряд вимог і рекомендацій, які допоможуть підібрати кращі стільці для ресторану. Пропонуємо розглянути основні моменти, на які слід звертати увагу, а також перелік 5 ідеальних стільців для закладів ресторанного бізнесу.

 

Різновиди стільців для закладів харчування

Існує величезна кількість моделей стільців, які призначаються для ресторанів і кафе. Завдяки цьому кожен власник громадських закладів харчування зможе знайти підходящі варіанти для конкретного об'єкта, враховуючи прості правила і поради.

Вибираючи стільці або крісла в ресторан, необхідно в першу чергу враховувати концепцію закладу, щоб меблі гармонійно вписувалися в інтер'єр, були окрасою дизайну і створювали приємну атмосферу для відвідувачів. Існують зручні і незручні крісла. Властивість зручності багато в чому визначається формою виробів. Звичайно, матеріал оббивки і м'якість наповнювача теж дуже важливі, але першорядну роль все ж відіграє саме форма стільців.

Якщо ви дбаєте про відвідувачів свого ресторану, то ні в якому разі не варто купувати прямокутні крісла, які не мають опору для грудного і поперекового відділу спини. Як показує практика, незручними також є стільці зі спинкою і сидінням, розташованими один до одного під кутом 90 градусів. Але наявність напівкруглої виїмки для спини відразу робить меблі зручними.

 

Міфи щодо ресторанних крісел

Багато людей вважають, що стільці з жорсткими сидіннями будуть незручними для ресторану, але це тільки частково є правдою. Дійсно, у багатьох кафе стоять крісла з жорсткими дерев'яними сидіннями і спинками, і розташовуватися на них навіть кілька хвилин некомфортно. Але справа тут зовсім не в твердому покритті, а в неправильному нахилі спинок і ширині сидінь.

Якщо меблі виконані вузькими, а спинка розташована строго у вертикальному положенні, то сидіти на ній буде незручно, особливо якщо мова йде про огрядних людей. Але якщо крісло має ергономічну форму і оптимальні розміри, то навіть при твердому сидінні гостям буде комфортно приймати їжу протягом 1-2 годин. Звичайно, найкращим варіантом все ж стануть меблі з м'яким наповнювачем, але повністю дерев'яні моделі цілком можна розглядати (особливо якщо вони виконані з масиву деревини).

Також існує поширена думка, що якщо крісло виконано з підлокітниками або глибоким сидінням, то зручність розміщення гарантовано. Насправді це теж є неправдою. Так, якщо крісло відрізняється великою глибиною, то воно не дозволить сидіти близько до столу, адже в такому випадку спина не буде спиратися на задню спинку. Рішенням такої проблеми може стати використання додаткової подушки для спини, що виллється у велику суму грошей. Це ж стосується і підлокітників — вони можуть бути занадто низькими або занадто високими, що також буде викликати дискомфорт у відвідувачів.

 

Головні ознаки зручного меблювання

ТОП-5 ідеальних стільців для ресторану - фото 2

Якщо ви хочете підібрати для свого ресторану зручні стільці, які б забезпечували відвідувачам комфорт розміщення, то рекомендуємо перевірити відповідність конкретних моделей такими ознаками:

  • Відхилена назад спинка. Сидіння і спинка повинні утворювати кут в районі 100-110 градусів. Якщо даний показник наблизиться до 90°, то на хребет відвідувачів ресторану буде діяти підвищене навантаження, а під кутом нахилу більше 110 ° людина вже не зможе спиратися на спинку і приймати їжу. При цьому спинка повинна мати форму півкола, як би обіймаючи відвідувача ззаду.
  • Ергономічне і зручне сидіння. Даний елемент ресторанних стільців повинен бути рівним або мати невелике закруглення вниз в центральній частині. При цьому переважно вибирати сидіння з м'яким наповнювачем і приємною на дотик оббивкою.
  • Стійкі, міцні ніжки. Крісло для ресторану має бути максимально стійким, щоб при відкиданні на спинку меблі не перекинулися. Також важливим параметром є міцність опор. Ніжки повинні виготовлятися з дерева або сталі — дані матеріали вважаються надійними і довговічними, здатними витримувати великі навантаження — важливий момент для ресторанів, куди часто приходять огрядні відвідувачі зі значною вагою тіла.
  • Ергономічні підлокітники. Наявність даних елементів є не обов'язковою, але бажаною умовою. Підлокітники дозволять гостям вашого ресторану міняти позу, при цьому такі деталі дають можливість відвідувачам розслабитися, відчувати себе більш впевнено.
  • Легко миється оббивка. У ресторанах постійно подають страви і напої, які можуть бути перекинуті або розлиті відвідувачами або офіціантами. Саме тому стільці для таких закладів повинні мати оббивку з матеріалів, які дозволяють швидко видалити забруднення, не залишивши плями. Завдяки цьому в разі невеликого форс-мажору офіціант може легко витерти пролиту рідину, не викликавши дискомфорт у гостя.

 

Дизайн і матеріал виготовлення крісел

Як правило, ресторани відносяться до престижних закладів, тому меблі для них повинні бути вишуканими і привабливими. При підборі відповідних стільців слід враховувати дизайн інтер'єру і колірне оформлення приміщення. Предмети меблювання повинні бути стильною прикрасою, а не псувати обстановку ресторану.

Крім дизайнерського оформлення, важливим моментом є матеріали виготовлення. Пластикові меблі — не дуже розумний варіант, оскільки такі стільчики більше підходять для кафетеріїв і закладів швидкого харчування. Якщо ж ви вирішили купити для свого ресторану пластикові стільці, то хоча б віддавайте перевагу матовим виробам, які будуть приємними на дотик.

Звичною класикою для закладів ресторанного типу вважаються дерев'яні меблі, але сьогодні все частіше ресторатори віддають перевагу стільцям на металокаркасі через їх високу міцність. Оббивка з натуральної шкіри — хороший варіант, але в цьому випадку в залі ресторану потрібно цілий рік підтримувати комфортну температуру, інакше влітку гості будуть сильно потіти, а взимку — мерзнути. В якості оббивки краще вибирати текстиль, який має тефлонове просочення. Відмінним рішенням стане оббивка з тефлону, форесту, куртизану, ековелюру, майкровелюру. За необхідністю можна замовити на стільці знімні чохли.

Вивчивши описані вище рекомендації та правила, ми склали список 5 ідеальних стільців для ресторанів і кафе. Пропонуємо коротко розглянути їх особливості та переваги.

 

1. Ірландські стільці з масиву бука

ТОП-5 ідеальних стільців для ресторану - фото 3

Ці моделі привертають увагу унікальним поєднанням зовнішньої елегантності і функціональності. Наявність спинки і підлокітників забезпечує максимальну зручність, а також робить дизайн завершеним. Ірландські стільці з масиву бука характеризуються різноманітністю колірного виконання. Насичені «смачні» відтінки відмінно виглядають як в разі природного освітлення, так і при світлі ламп.

 

2. Alphabet K amber

ТОП-5 ідеальних стільців для ресторану - фото 4

Дане крісло є вишуканим і розкішним представником стилю арт-деко. Ніжки меблів виконані з металевих скорочених труб, зведених в конус і забарвлених чорними порошковими фарбами. Оббивка лицьової частині Alphabet K amber виконана з якісного і зносостійкого шкірозамінника, а оббивка задньої частини — з щільної рогожки. Завдяки широкій спинці, м'якому сидінню і високим підлокітникам забезпечується комфорт розміщення за столом.

 

3. Ibis Rose Gold Emerald

ТОП-5 ідеальних стільців для ресторану - фото 5

Зручне крісло, яке вписується в різні інтер'єри. Каркас меблів виконаний з хромованої сталі, пофарбованої в колір рожевого золота. В якості оббивки в Ibis Rose Gold Emerald використовується тканина, що забезпечує комфортний мікроклімат для тіла.

 

4. Catalina з ротангу

ТОП-5 ідеальних стільців для ресторану - фото 6

Дані моделі мають чудові експлуатаційні і естетичнимі характеристики. Стільці Catalina виконані з вигнутими ніжками і цільним округлим сидінням з підлокітниками, що дозволяє комфортно розташовуватися під час трапези. Штучний ротанг РЕ виглядає елегантно, не вигоряє на сонці і стійкий до вологи.

 

5. Серія в тканині Jeep

 ТОП-5 ідеальних стільців для ресторану - фото 7

Це стильні стільці для ресторану, які ніби одягнені у фрак, а виглядають меблі максимально аристократично і вишукано. Висока спинка виконана в формі, що повторює вигини спини, в поєднанні з найм'якішим сидінням забезпечать комфортний і приємний відпочинок. Каркас виконаний з натуральної та міцної деревини в кольорі горіха двох відтінків або бука, а оббивка зроблена в сучасній тканині Jeep. Такий тандем вважається елегантним і респектабельним.

Матеріал підготовлений адміністрацією сайту: меблі AMF

Подзвонити