Безоплатна доставкаБезкоштовна доставка на суму від 6000 грн.

Безкоштовно по Україні:
Зворотний дзвінок

Офіційний сайт

виробника

Пн-Пт: з 9:00 до 18:00

Сб: з 10:00 до 16:00

Нд: Вихідний

Бесплатно по Украине:

0-800-300-301

киевстар:

+38 (067) 223-11-22

обратный звонок

ТОП-5 ідеальних стільців для кафе

ТОП-5 ідеальних стільців для кафе - фото 1

Всі театри починаються з гардеробної, а кафе — з затишної обстановки та комфортного меблювання. Престиж і популярність ресторанного бізнесу, в першу чергу, визначається майстерністю кухарів і якістю обслуговування, але одну з ключових ролей також грають меблі, які дозволяють задати настрій і підтримати атмосферу.

Коли людина вперше приходить в заклад, вона відразу звертає увагу на розташування і зручність посадкових місць. Якщо неправильно підібрати столи та стільці, то існує висока ймовірність втрати клієнтів. Пропонуємо розглянути головні критерії, яким повинні відповідати стільці для кафе, а також список з 5 ідеальних моделей.

 

Вимоги, що пред'являються до стільців для закладів громадського харчування

Головна особливість меблів, які використовуються в закладах — інтенсивна експлуатація, в порівнянні з домашніми предметами. Саме тому крісла повинні бути міцними та довговічними, забезпечувати відвідувачам зручність розміщення, володіти функціональністю, ергономікою та естетичною привабливістю. При виборі меблювання для кафе слід враховувати й багато інших чинників, такі як концепція і формат закладу, середньодобова кількість відвідувачів, дизайнерське, стилістичне і колірне оформлення приміщення.

Технічні параметри, які не можна ігнорувати при виборі стільців і крісел для кафе:

  • Сидіння повинні мати глибину, відповідну антропометричним даним дорослої людини. Оптимальним варіантом вважається глибина 42-45 см, яка забезпечить гостям комфорт розміщення.
  • Сидіння повинні бути шириною мінімум 38 см, а крісла — від 45 см.
  • Щоб відвідувачам було комфортно приймати їжу, крісло повинно розташовуватися на відстані близько 30 см від стільниці. Тому краще уникати моделей, конструкція яких не дозволяє це реалізувати.
  • Для стійки рекомендується купувати барний табурет або стілець заввишки мінімум 75-80 см (при стандартній висоті стійки 120-130 см). При цьому варто віддавати перевагу моделям з затишним посадковим місцем, яке не викликало б дискомфорт.

 

Головні якісні показники меблів для кафе

ТОП-5 ідеальних стільців для кафе - фото 2

Для закладів слід вибирати стільці, які будуть володіти такими якостями:

  • Комфортабельність. Власники ресторанних бізнесів повинні враховувати, що в їх заклади можуть приходити люди різних комплекцій і типів фігури. Тому предмети меблювання повинні мати досить габаритні сидіння. Економія місця внаслідок вибору вузьких моделей — вкрай нерозумне рішення, особливо якщо врахувати, що підлокітники додатково обмежують простір.
  • Стійкість. Якщо людині доводиться контролювати рівновагу, сидячи в кріслі, що хитається, це буде відвертати її увагу від трапези. Крім того, підвищується ризик падіння або пролиття гарячого чаю, кави. Саме тому слід вибирати конструкції з міцними та стійкими ніжками.
  • Зносостійкість. Для закладів слід купувати тільки спеціалізовані предмети меблювання, які розраховані на експлуатацію в закладах з великою кількістю відвідувачів. Всі елементи конструкції повинні виконуватися з якісних матеріалів і мати спеціальне захисне покриття, яке забезпечить підвищену стійкість до зовнішніх чинників. Текстильна оббивка вважається не особливо практичним варіантом. Якщо ж під концепцію підходять тканини, то краще віддавати перевагу стільцям з оббивкою з текстилю з вологовідштовхувальним просоченням.
  • Легкість догляду. Для кафе і ресторанів бажано купувати стільці, які легко очищаються за допомогою сухого та вологого прибирання. Щоб предмети меблювання прослужили максимально довго і зберігали привабливий зовнішній вигляд, бажано, щоб залишки продуктів можна було швидко усунути без відволікання гостей і порушення робочого графіку закладу. Меблі з поверхнею, що миється підійде для цього ідеально.
  • Поєднання з інтер'єром. Предмети інтер'єру повинні створювати ансамбль не тільки між собою, а й перегукуватися з дизайном закладу в цілому. Параметри і габарити приміщення диктують можливі варіанти стилістики меблювання. Під високі стелі можна купити масштабні крісла, а ось в камерні простори краще підійдуть елегантні та затишні стільчики. Головне — не забувати про мінімальний розмір сидінь.

Вибираючи стільці, слід враховувати й матеріал. Дана властивість багато в чому визначається престижністю закладу. Так, для ресторанів преміумкласу слід купувати дорогі меблі з натурального деревного масиву, а для скромного кафе підійдуть практичні та відносно недорогі стільчики з оцинкованого металу, пластику та штучного ротанга.

З огляду на всі перераховані вище критерії та вимоги, ми склали перелік ТОП-5 ідеальних стільців для кафе.

 

1. «Вєна» в чорному кольорі

ТОП-5 ідеальних стільців для кафе - фото 3

Унікальна модель з вишуканим австрійським дизайном, яка відразу привертає увагу гостей невимушеністю і динамічно вигнутими формами. Завдяки ергономічній спинці забезпечується комфорт розміщення. Конструкція стільців «Вєна» володіє максимальною надійністю і міцністю. Такий варіант ідеально підійде для будь-якої відкритої літнього майданчика.

Оббивка виконана зі штучної шкіри з дрібнозернистою фактурою і легким глянцем поверхні. Матеріал є екологічним, еластичним і м'яким, приємним на дотик, невибагливим у догляді та простим в очищенні від забруднень. Стільці представлені в різних кольорах.

 

2. Серія «Левіс»

ТОП-5 ідеальних стільців для кафе - фото 4

Це оригінальні предмети інтер'єру, які припадуть до душі будь-якому цінителю сучасного стилю. Незвичайні моделі стільців мають витончені форми, завдяки чому гармонійно впишуться в інтер'єри сучасних кафе. Це універсальний елемент дизайну з багатогранною сферою застосування, завдяки елегантним вигинам і глянцевому блиску каркасу.

Сидіння стільців «Левіс» виготовляються з натурального дерева, яке покривається яскравою вологостійкою фарбою. На вибір покупців надається чотири варіанти каркаса в чорному, алюмінієвому, металевому хромованому або лакованому виконанні.

 

3. Флоррі Тіана

ТОП-5 ідеальних стільців для кафе - фото 5

Стільці Флоррі Тіана — стильні предмети меблювання, які володіють вишуканим зовнішнім виглядом. Стільці виробляються зі зручними широкими сидіннями та високою спинкою, що робить ці моделі особливо комфортними. Завдяки незвичайному дизайну вироби відразу приковують до себе погляди гостей. А різні варіанти оббивки дозволяють підібрати найбільш відповідний до конкретного інтер'єру варіант.

 

4. Лінійка Acapulko

ТОП-5 ідеальних стільців для кафе - фото 6

Такі стільці стануть ідеальним варіантом облаштування кафе, виконаних в латиноамериканському стилі. Стільці Acapulko немов дарують частинку тепла прямо з Мексики. Каркас стільців виконаний з високоміцної сталі з якісним фарбуванням, а плетіння з ротанга сприяє максимальному комфорту і зручності положення тіла. Грамотне розташування ніжок повністю виключає можливість перекидання стільця. Ці моделі меблів будуть гармонійно виглядати з м'якими подушками та пледами.

 

5. Серія Сантіно

ТОП-5 ідеальних стільців для кафе - фото 7

Ці обідні стільці належать до меблів в стилі ретро, які випускаються в новому виконанні. Завдяки вишуканому дизайну модель залишається популярною серед власників ресторанного бізнесу. Міцний металевий каркас суворого чорного кольору гармонійно поєднується з сидіннями будь-яких забарвлень. Зручна конструкція ніжок надає стільцям Сантіно стійкість і надійність, а наявність спеціальних наконечників запобігає подряпинам на підлоговому покритті. Завдяки об'єднанню спинки та сидіння створюється відчуття домашнього затишку і комфорту.

Матеріал підготовлений адміністрацією сайту: меблі AMF

Подзвонити