Безоплатна доставкаБезкоштовна доставка на суму від 6000 грн.

Безкоштовно по Україні:
Зворотний дзвінок

Офіційний сайт

виробника

Пн-Пт: з 9:00 до 18:00

Сб: з 10:00 до 16:00

Нд: Вихідний

Бесплатно по Украине:

0-800-300-301

киевстар:

+38 (067) 223-11-22

обратный звонок

Стільці для кухні: в пошуках ідеалу зручності та практичності

Довгий час на кухнях використовували прості табурети з нехитрою конструкцією. Сьогодні їм на зміну готові прийти тисячі моделей стільців, що змагаються за увагу покупців завдяки естетичним, практичним і дуже зручним конструкціям. Якщо ви зайняті облаштуванням інтер'єру кухні, зверніть особливу увагу на цю консультацію. У ній співробітники інтернет-магазину AMF розкажуть, як правильно вибрати хороші кухонні стільці, щоб насолоджуватися смачними стравами в самій сприятливій обстановці.

Стільці для кухні в пошуках ідеалу - фото 1

Хороший стілець для кухні: що собою являє це поняття?

Є вироби, повз яких можна пройти, байдуже ковзнувши поглядом по стандартній поверхні і міцному підставі. А є моделі, відмовитися від покупки яких неможливо. Найчастіше це стільці, в яких дизайнерам вдалося об'єднати:

  1. Бездоганне зовнішнє виконання.
  2. Доскональну відповідність обраному стилю.
  3. Довговічність міцної конструкції.
  4. Мінімальну потребу в догляді в обстановці нестабільного мікроклімату і високого вмісту дрібних жирових суспензій в повітрі.
  5. Здатність легко витримати вагу власника без втрати первісної форми.
  6. Зручність при посадці, відповідність параметрам людського тіла.

Занадто багато вимог? Зовсім ні, якщо мова йде про фірмові моделі кухонних стільців, виготовлених з турботою про майбутніх покупців.

Стільці для кухні в пошуках ідеалу - фото 2

Стиль кухонних стільців

Більшість сучасних кухонь витримано в тому чи іншому стилістичному напрямку. Зверніть увагу на наступні підказки:

Корисну підказку за стилістичними особливостями може дати якість оббивки і форма стільця. Стандартні рішення в монохромному форматі з рівною спинкою можна сміливо використовувати для класичних стилів, більш екстравагантні з незвичайним виконанням — для сучасних напрямків.

 

Кольорове рішення поверхні

Щоб нові меблі не загубилися на тлі масивного столу або оздоблення стін, дизайнери пропонують погодитися на нескладний експеримент — підібрати стільці трохи темніше, ніж основне колірне рішення навколишнього оточення. У сучасному інтер'єрі допускається деяке відхилення відтінку стільців від основної колірної гами в бік контрасту. А щоб вони не виглядали занадто яскраво, можна доповнити враження картиною або текстилем відповідного тону.

Стільці для кухні в пошуках ідеалу - фото 3

Вибір матеріалів

Свої переваги має кожен з представлених варіантів:

  • Пластикова основа моделі Астер легко приводиться в порядок і не боїться випадкових плям.
  • Хромований метал Ніколас або Картер буде мати гарний вигляд на тлі чорно-білих меблів і легко витримає мікрокліматичні перепади.
  • Деревина Віденських стільців, моделей Лейтон і Камамбер ідеально відповідає вимогам екологічної безпеки.

Чим міцніше і стійкіше матеріал, тим більш тривалою буде служба нових меблів, а догляд за нею не перетвориться в обтяжливу обов'язок.

 

Геометричні і конструктивні параметри

Стілець може мати класичну або більш сміливу форму, яка втілила політ фантазії сучасного дизайнера. Але є кілька незмінних вимог, яким повинні відповідати якісні вироби:

  • Зручне сидіння підходящої ширини з м'яким або жорстким наповнювачем.
  • Достатня висота і ергономічний вигин спинки.
  • Висота, відповідна до росту власника і забезпечує надійну опору для ніг.
  • Невелика вага, що дозволяє легко рухати і переносити стілець.
  • Міцність, здатність витримати вагу людини без загрозливого потріскування і помітної деформації.
  • Достатня висота-ширина підлокітників, об'єднаних зі спинкою.

На перерахованих достоїнствах не варто економити. Навіть тривале сидіння на зручному стільці не стане причиною оніміння ніг і болю в попереку, позбавляючи в повній мірі насолодитися товариством близьких і відмінною якістю кухні.

Стільці для кухні в пошуках ідеалу - фото 4

Ідеальний ансамбль з обіднім столом

Зазвичай комплект стільців розташовується навколо обіднього столу, формуючи зону відпочинку і прийому їжі. Щоб нові меблі виглядали в просторі доречно і гармонійно, зверніть увагу на наступні моменти:

  • Для столу з вираженими кутами підійдуть стільці з прямокутною спинкою на зразок Вітторіо або Флоррі, тоді як для овальних і круглих моделей оптимальним варіантом вважаються Віденські стільці з плавними лініями контурів.
  • Якщо стіл експлуатується без скатертини, краще вибрати прості дерев'яні стільці моделей Віденський або Грінфорд з невеликими фрагментами оббивки в тон поверхні або трохи темніше. А яскравий текстиль моделей Корсика або Сантіно відмінно доповнять колірну гамму матеріалу скатертини.
  • Стільці оригінальної форми будуть недоречно виглядати на тлі класичного столу. Краще віддати перевагу для них моделі на різьблених декоративних ніжках.
  • Для металевих стільців Флавія або Тюльпан рекомендується підбирати стіл з аналогічними елементами — хромованими ніжками, декоративними і кутовими опорними фрагментами і т.д.

  Стільці для кухні в пошуках ідеалу - фото 5

Де купити хороші кухонні стільці?

Навіть поверхневе знайомство з пропозиціями інтернет-магазину AMF допоможе зорієнтуватися в своїх перевагах і намітити кілька цікавих варіантів. А якщо заглибитися в процес вибору, ви легко знайдете оптимальну модель, яка повністю відповідає вашим очікуванням. А якщо визначитися серед кількох кращих варіантів ніяк не вдається, попросіть консультантів магазину допомогти в порівнянні моделей і прийнятті остаточного рішення.

Матеріал підготовлений адміністрацією сайту: меблі AMF

Подзвонити