Безоплатна доставкаБезкоштовна доставка на суму від 6000 грн.

Безкоштовно по Україні:
Зворотний дзвінок

Офіційний сайт

виробника

Пн-Пт: з 9:00 до 18:00

Сб: з 10:00 до 16:00

Нд: Вихідний

Бесплатно по Украине:

0-800-300-301

киевстар:

+38 (067) 223-11-22

обратный звонок

Збірка меблів своїми руками: проблеми, з якими може зіткнутися майстер

Детальна інструкція виробника з детальними рекомендаціями по збірці меблів своїми руками покликана виключити непорозуміння, які можуть ускладнити хід роботи. Але в ній описані не всі проблеми, які виникають з вини постачальника або невмілого майстра. Нижче розглянуті найчастіші дефекти, які зажадають від фахівця точності, акуратності і вміння приймати зважені рішення в нестандартній обстановці.

Сборка мебели своими руками - возможные сложности - фото 1

Що може статися в процесі складання і установки меблів

Найчастіше майстрам доводиться стикатися з такими проблемами при складанні меблів:

  • Шафа не проходить за габаритами і не вписується в виділену для нього нішу або кут. Досить 2-3 см різниці, щоб конструкція виступала за відведені їй межі і створювала незручності при переміщенні. Проблема часто виникає, якщо стіни в будинку мають малопомітну або відчутну кривизну.
  • Конструкція шафи здається нерівною, нагадуючи падаючу Пізанську вежу. Такий ефект виникає через невмілу установку віконних прорізів без урахування їх вертикального і горизонтального рівня. Через це світло падає під викривленим кутом і спотворює ідеальну геометрію меблів.
  • Внутрішнього простору шафи виявляється недостатньо для вільного розміщення речей, і вироби мнуться. Причина — відсутність штанги для вішалок або незручне розташування двері купе, при русі чіпляє одяг, який близько лежить.
  • Сторонній хімічний запах усередині меблів. Часто це трапляється, якщо вентиляційні отвори були закриті в процесі складання, або для виробництва конструкції були підібрані низькосортні матеріали з неякісної сировини.
  • Зібрана і встановлена шафа перекриває вимикач через щільного прилягання до стіни. Така проблема характерна для невеликих кімнат, де на рахунку кожен сантиметр. Професійні поради по збірці меблів наказують в даному випадку вибрати інше, більш відповідне місце для шафи, або перенести вимикач на кілька сантиметрів, щоб до нього можна було дістати рукою. Альтернативний варіант — трохи відсунути шафу від стіни, щоб отримати доступ до управління внутрішнім освітленням.

Сборка мебели своими руками - возможные сложности - фото 2

  • Двері застрягають в напрямних, не дозволяючи відкрити відділення до кінця. Рішенням проблеми стане перенесення плафона з урахуванням необхідних параметрів ходу стулки.
  • Елементи шафи виглядають несиметрично. Можливо, були допущені помилки в процесі складання виробу, або основне джерело світла в приміщенні зміщений щодо центру, спотворюючи зовнішній вигляд нових меблів.
  • Слабке освітлення полиць. Можлива причина криється в недостатній кількості світильників або в їх неправильного встановлення щодо внутрішніх ємностей шафи.
  • Фурнітура не відповідає монтажним отворам. Можливо, була допущена помилка при комплектації виробу, або замовник висловив бажання замінити «штатні» елементи іншими, більш зручними і привабливими.
  • В ході монтажу випадково пошкоджується кабель, що забезпечує квартиру електричною енергією. Доводиться витрачати час на усунення допущеної помилки.
  • Перед установкою шафи в нішу замовили і поклали плінтус, через який розміри простору зменшилися на кілька сантиметрів. Результат — меблі не входять в призначене для них місце.
  • Шафа не вписується в дверний проріз. Цю проблему слід передбачити до початку збирання, щоб здійснювати її безпосередньо в місці майбутньої установки нових меблів.

Сборка мебели своими руками - возможные сложности - фото 3

Як зібрати меблі своїми руками і уникнути перерахованих проблем

Зазначені вище непорозуміння можуть звести нанівець зусилля майстра по збірці меблів і зіпсувати гарний настрій від вдалої покупки. Уникнути такого сценарію допоможуть наступні рекомендації:

  • Замовляйте меблі у перевірених постачальників, які гарантують якість продукції. Ідеальне рішення — співпраця з виробником, що виготовляє вироби під замовлення з урахуванням індивідуальних розмірів житла клієнта. Зазвичай в таких компаніях виміри виконують кваліфіковані інженери, а збірка виробів входить у вартість послуги та здійснюється силами бригади досвідчених майстрів.
  • Уважно ознайомтеся з габаритами і характеристиками обраної меблевої конструкції, щоб знайти для неї відповідне місце в своєму будинку. Також слід уточнити умови договору щодо гарантії якості на реалізований товар і можливість його заміни в разі невідповідності заявлених характеристик фактичним параметрам. Підписувати акт прийому-передачі виробу слід тільки після перевірки правильності його комплектації.
  • У деяких компаніях послуга збірки надається замовнику безкоштовно на постійній основі або в рамках діючої акції. Уточніть цей момент при покупці, щоб зняти з себе тяжкий обов'язок зі складання та встановлення шафи, переклавши його на плечі досвідчених майстрів.

Сборка мебели своими руками - возможные сложности - фото 4

Не соромтеся відстоювати свої інтереси і вимагайте від виконавця належного виконання послуг. Нові меблі повинні доставляти тільки позитивні емоції і гарантувати тривалу і безпечну експлуатацію завдяки професійній збірці і установці.

Матеріал підготовлений адміністрацією сайту: меблі AMF

Подзвонити